Het zit erop...

Iedereen stelt hier als eerste de vraag: 'Waar komen jullie vandaan?' En dan zeggen we met enige trots: 'Holanda'.... (We zijn tenslotte toch vicekampioen van de wereld). Maar het idee dat we nu toch echt terug moeten naar datzelfde Nederland is een stuk minder plezierig.
Gelukkig kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde, fantastisch mooie reis. De auto heeft ons ruim 21000 km rondgebracht. Het was niet altijd leuk om bijvoorbeeld honderden kilometers (soms wel drie dagen achter elkaar) door het rode stof te moeten rijden zonder iets bijzonders te zien. Heerlijk moet het dan zijn geweest in een bus met een filmpje. En vervloekt heb ik de auto, toen ik voor de derde keer de pas af moest, terug naar San Pedro, omdat de motor nog steeds te heet werd... Maar als we hier praten met andere reizigers merken we ook dat onze Galloper ons naar plaatsen heeft gebracht, die anderen met de bus niet gehaald hebben... Want was het mooi in Parque Nacional Lauca, Talampaya, etc etc. En wat was het leuk op de diverse 4x4 bergwegen en wat was het heerlijk om 21000 km te rijden door Zuid-America...
Onze mannetjes hebben weer veel zin om met hun speelgoed te spelen. Gisteren zagen we hier Knex in de winkel liggen... 'O ja, dat hebben wij ook, thuis!' (Zo erg hebben we dat speelgoed allemaal nodig...) 7 Maanden zijn de mannen buitengewoon tevreden geweest met 21 auto´s, enkele spelletjes (Regenwormen is echt een aanrader!), een bal en wat puzzelboekjes. De computerspelletjes en DVD´s op onze laptop zijn soms twee maanden niet aangeraakt... geen enkele behoefte aan. En wat hebben ze genoten van hun huiswerk onderweg... O, nee... van alles wat we ondernomen hebben, bedoel ik. Ze bleven enthousiast (dat moesten we maar afwachten, voordat we op reis gingen) als ze vulkanen zagen, gletsjers, condors, incamuren, etc... ja zelfs wandelen vonden ze leuk! En wat mogen we ons gelukkig prijzen dat ze dat zo goed kunnen. Zelfs een schatting maken van het aantal afgelegde kilometers is onmogelijk. Maar ze mogen heel trots zijn op alle meerdaagse trekkings die we gemaakt hebben. De vierdaagse met Luz in Peru was wel de mooiste voor ze.

En ging het goed samen? De beste maatjes zijn ze, super! Gelukkig doen Monique en ik het ook nog uitstekend samen, zelfs na het zoeken van 62 verschillende slaapplaatsen in 223 dagen (iedere 3-4 dagen verkassen!), het zoeken van de mooiste en geschikste route door vier verschillende landen, ja, zelfs na het 18x bouwen van de tent en het nemen van 2720 foto´s met een camera (wie mag deze foto maken?) zijn we nog steeds zeer gelukkig met elkaar!
Ziek zijn we niet geweest, beroofd zijn we ook niet (even afkloppen) wel zaten er veel gaten in sokken en knieen en tot slot in Tijn zijn hoofd (gelukkig maar een kleintje... en veel gekker wordt hij toch niet)... een kapotte camera, veel kapotte ritsen, de auto niet te vergeten, kapotte schoenen en wifi, etc...

Dit is dan het 48ste verhaal (en wellichthet langste). Er staan bijna 640 foto´s op de site en 450 reacties. Ik had niet verwacht dat het bijhouden van de site zo leuk was. Het thuisfront was heel dichtbij, dankzij al jullie reacties. Vrienden, familie, kennissen en collega´s super bedankt, het was heerlijk om te lezen! Bedankt voor alle extra fotoruimte! En bedankt voor alle complimenten over de foto´s! Niet alleen jullie zullen de foto´s en verhalen moeten missen... WIJ OOK!

Terug naar Nederland.....

Tot zeer binnenkort, Peter

Familie Mantel

Zo te lezen is het de reis van jullie leven geweest. Altijd jammer dat het weer voorbij is. Voor je gaat lijkt 7 maanden lang maar als het achter je ligt is het maar kort.
Een hele goede terugreis

Maikel, Angela, Nick, Jelle Thijs

franc

Hai Peter, Monique,

Leuk om jullie overpeinzing te lezen en kan me daar me daar van alles bij voorstellen aan emoties.

Het was heerlijk jullie reisverslagen te lezen en van de foto's te genieten, nogmaals dank.

Nogmaals een hele goede terugreis wens ik jullie toe en tot spoedig.
Hug voor jullie allen, Franc

Niels

Een hele goede terugreis en alvast een heel warm welkom in Hollanda!!!

Mara

Hey reizigers!

Zo alles opgesomd ziet de reis er nog veel indrukwekkender uit dan ik al dacht. Het was fantastisch om alle indrukken en verhalen via de site mee te kunnen lezen.
Jullie hebben echt een waar avontuur meegemaakt, waarbij het zeker voor de kleinere mannen enorm knap is geweest dat ze dat allemaal maar hebben gedaan.

Een hele goede terugreis gewenst en tot snel!!

Groet Mara

Opa en Oma Haarlem

bedankt voor deze laatste melding van jullie reis, het was super wat jullie allemaal gedaan /en meegemaakt hebben.
Ook wij hebben van alles mee kunnen genieten!!!
Nogmaals super en tot morgen.
Liefs en nogmaals goede thuisreis.
Liefs en knuffels

Judith van den Bergh (BVM)

Beste Peter en Monique,

Fijn te lezen dat jullie zo hebben genoten als dat wij denken aan de hand van alle verhalen en foto's. Mooi dat kinderen eigenlijk zo tevreden zijn met kleine dingen; toevallig gisteren nog Regenwormen met vrienden gespeeld! Ik wens jullie een hele goede terugreis.

Groeten,
Judith van den Bergh

Ans Volders

Hallo Peter en Monique,

Bedankt voor de fantastische verhalen en foto's. Ik zal ze gaan missen. Mooie reis hebben jullie gemaakt en wat hebben die mannetjes van jullie al in hun jonge leven veel gezien.!! Ik wens jullie een goede thuiskomst en nog een paar heerlijke Hollandse weken . Daarna??? kan het gewone leven weer beginnen?? Ook fijn toch?
Heel veel groetjes uit een zonnig Spanje,
Ans Volders

Karin Vos

Vandaag toevallig een camping getroffen met (gratis!)internetvoorziening dus gauw ff jullie site bijgelezen...ben zwaar onder de indruk van al jullie avonturen....daar is onze rit naar Pompeii niks bij (toch ook bijna 2000 km vanuit Rijen)

Groetjes vanuit Bolzano (Italië)

Bep Metselaar

Ik heb genoten van de prachtige verhalen van jullie knulletjes de foto,s het was echt genieten als er weer een mail was een goede reis verder groetjes Bep Ger

Liesbeth van Boxtel

Wat hebben jullie ons laten genieten van jullie reis. Het zal wel weer even wennen zijn in Nederland.

Groetjes vanuit Canada

Annet Jacobs

Bedankt voor jullie mooie verhalen en prachtige foto's.
Ik heb er van genoten. Ik hoop dat jullie ook nog lang nakunnen genieten van deze prachtige reis.
Groetjes Bert en Annet

Ap (Scorpio)

Een mooie afsluitende 'samenvatting'.
Tot ziens.

Hester Buwalda

Ik hoorde van jullie verhaal via een gast uit onze ecostay in Nederland (ecostay de IJsvogel). Helemaal te gek dat jullie die reis hebben gemaakt. Wij gaan zelf op 27 oktober met onze twee kids naar Chili en Argentinie. Ik zou graag met jullie in contact komen als jullie dat ook leuk vinden.
Groeten van Hester Buwalda