De laatste natuurparken!
We bevinden ons in het skidorp Uspallata, westelijk van Mendoza. Morgen gaan we de Andes oversteken via de Paso Bermejo (grens Argentinië-Chili) en dan rest ons nog 150km tot aan Santiago in Chili. De auto staat inmiddels te koop op internet... we doen vast een eerste poging in de hoofdstad van Chili.
De afgelopen dagen hebben we flink wat kilometers afgelegd (overnacht in La Rioja, Pagancillo en San Jose de Jachal) om de twee natuurparken Talampaya en Ischigualasto (Valle de la Luna) te kunnen bezoeken. Al liggen ze nogal uit de richting, het was zeer de moeite waard! De parken zijn alleen te bezoeken onder begeleiding van een gids.
Door de Valle de la Luna volg je de gids in je eigen auto. Een soort Beekse-Bergen-safari maar dan om de diverse natuurwonderen te spotten. Zo ontstaan er in dit park stenen ballen, die na een paar duizend jaar boven de aarde verschijnen. Een heel bijzonder gezicht! We hebben de laatste (3 uur durende) tocht in de middag en kunnen daardoor de zon zien ondergaan. Ook hier veranderen de oranje rotsen in goudkleur met op de voorgrond de vele bijzondere (door erosie gevormde) rotsformaties.
Blij verrast zijn we, dat we de volgende dag in Talampaya, te voet door het park mogen (kan ook per auto of fiets). Met een gids en drie andere bezoekers uit Argentinië lopen we 14 km lang tussen de rode rotsen door (door de quebrada en de canyon). De natuur is fantastisch mooi en het klimaat al even bijzonder (de woestijn kent slechts 80mm regen per jaar en het verschil tussen dag en nacht bedraagt zo'n 50oC!). Al lopend oefenen we ons Argentijns (de Argentijnen ‘tsjeën' er nogal op los) en passeren we bijzondere rotstekeningen, beesten en bomen (bomen die geen blaadjes krijgen.. tja, dan ben je toch geen boom, wel?!)
Nu we in Uspallata zijn beseffen we ook dat het eind van onze rondreis een feit is. Talampaya en Ischigualasto waren de laatste echte bezienswaardigheden... Rest ons nog de verkoop van de auto (ik kijk nu al uit naar al het papierwerk..) en Peter, Lorena, Oli en Nique voor de laatste keer te bezoeken.
Op onze rustdag hebben Mart, Tijn en Wout hun schoolwerk afgerond... die hebben nu ‘echt' vakantie... hihi.
Groeten en tot in Chili,
Peter
Hoi Buurtjes,
De laatste paar weken daar zeg,dat zal wel wennen zijn denk ik.Overigens weer schitterende foto's.
ij zijn weer blij dat jullie binnenkort weer thuis komen,kunnen we weer bijkletsen zal ik maar zegen!!Dit zal niet bij 1 borrelavond blijven schat ik zo in.
Jullie allemaal nog een paar fijne weken toegewenst en tot de 18e of zo.
Gr de Soeters.
Steeds weer word ik overdonderd door de foto's van de natuurwonderen die jullie daar in Z-A aantreffen. De kereltjes zijn intussen wel toe aan een bad en de kleren kunnen een Oxi-Actionbeurt goed gebruiken. Succes met de verkoop van de auto; jammer genoeg niet van een oud vrouwtje geweest. Wij vertrekken van de week naar Lourdes en zullen daar een gebedje voor jullie doen. Tot in Rijen/Bavel/Breda (we plannen nog een avondje foto's kijken in het najaar)
Wat een prachtige foto's en wat een bizar landschap. Moet geweldig zijn om daar door te lopen. Geniet nog even van de laatste periode! Tot ziens!
Jongens wat een prachtige natuur hebben jullie weer mogen aanschouwen, ja, en dan is het bijna over en gaan jullie nog even skieën in Pucon. Doe voorzichtig en kom weer heelhuids beneden na de afdalingen.Succes met de verkoop van de auto en mannetjes ,zijn jullie nu ook echt over naar de volgende klas?? Knap hoor!!!
Liefs en veel kussen
d
Het zit er bijna op. Ik zal straks de verhaaltjes en mooie foto's gaan missen. Het was seeds weer verrast worden en genieten.
Ik wens jullie een goede cooling down, een mooie prijs voor de auto, een goede terugreis en een spoedig ziens.
p.s. Dat van die stenen vind ik wel een boeiend verhaal. Hoe groot zijn die en heb je er eentje mee kunnen nemen?
Leuk om jullie straks weer in levende lijven te zien, maar wel jammer dat we dan al jullie mooie verhalen en foto's moeten missen. Succes met de verkoop en nog veel plezier die laatste paar weken.