eerste uitstap
Hoi allemaal,
Het is hier helaas niet allemaal zonneschijn. Vandaag regent het al de hele dag. En zoals alles hier in Chili groot en indrukwekkend is, zo is dat ook met de regen! Tijd dus om even de site bij te werken. Afgelopen weekend hebben we ons eerste nationale park bezocht. Parque Heurquehue voor de kenners. We hebben gekampeerd op een prachtige camping aan het meer. Allereerst een babecue met wat spaanse vrienden. Goed om ons spaans te oefenen, maar wat is dat moeilijk om meer dan 1 zin terug te zeggen. Na een fris nachtje in de tent, was er de volgende dag volop zon. We zijn samen met Peter K en Oliver (die in onze oude rugdrager zit (dat kennen ze hier in Chili niet)) de berg opgeklommen. Langs twee enorme watervallen en bovenaan konden we heerlijk picknikken aan een meertje. Onderweg hadden we steeds een mooi uitzicht op het meer en op de Villarica. Voor de biologen onder ons; er zitten hier vele prachtige vogels (namen moet ik nog opzoeken) en ook de bomen hier zijn enorm. Boven op de berg stonden echte oude Araucari´s (die staan bij ons als mini-exemplaren in de tuin) van honderden jaren oud. Op de terugweg kwamen we een spin (soort bruine tarantula, maar ongevaarlijk) tegen, ter grootte van een halve hand. Een prachtige eerste kennismaking met de natuur hier.
Vandaag zijn Peter, Peter en Mart op autojacht. Eens kijken waar ze mee thuiskomen........ Een beetje auto is wel noodzakelijk want we hebben gisteren ook kennis gemaakt met de eerste landweggetjes hier. Niet te flauw. Ik mag mijn off the road rijbewijs wel eerst gaan halen!!
Liefs van ons allen, Monique
Er is nu toch zo'n rally daar in de buurt? Zou er dan niet een karretje blijven staan ....
Veel plezier en succes met je spaans. Mijn lessen zijn weer begonnen.
¡Buena suerte!
Zo globetrotters, wat een nieuws weer,zijn benieuwd met wat voor karretje jullie thuiskomen!
En Peter, eng met die spin op je arm hoor, maar pappa zou dit ook doen. Liefs van ons beiden voor jullie allemaal
Tja, ik kan me nog zo'n uitzending van Top Gear herinneren. Komt het daar toch een beetje mee overeen?!
Heerlijk om jullie verhalen te lezen en foto's te bekijken, wij genieten op afstand een beetje mee.
Kus, Ingrid
Klinkt echt goed, voor mij als bioloog/ biologieleraar is zo'n soort reis natuurlijk ook een grote wens. Costa Rica & Panama waren ook erg mooi, als volgende grote reis ga ik het liefst weer naar Zuid-Amerika!
Hoi Peter, Monique en de kids,
Leuke verhalen zeg om te lezen!! En erg gafe fotos, wat een natuur zeg!!! Ontzettend mooi!
Als deze eerste beelden een voorproefje zijn van wat jullie nog gaan zien.... echt schitterend!
Heel veel plezier allemaal nog en ik blijf de verhalen in de gaten houden!
Groetjes Niels