Even een auto kopen...
De volgende ochtend stonden we om 9.15 uur op de stoep bij Carlos, de verkoper. Nu zijn we inmiddels al aardig gewend geraakt aan de nodige wachttijd in Chili, maar dat de verkoop vaneen auto totdrie uur 's middags moet duren is toch wat overdreven. Eerst een preventieve keuring, auto goed gekeurd (poeh, gelukkig), accu wel zwak dus informeren naar een nieuwe, terug naar Carlos, met de verkoper naar de notaris overschrijving regelen, ergens anders de belasting betalen, terug naar Carlos voor de betaling aan de vorige eigenaar, naar de Registro Civil om de auto in te laten schrijven in het landelijk register, naar de garage voor een nieuwe accu, terug naar Carlos voor een rondje uitleg over de auto... 1500 uur. Een hapje eten met de verkoper, flesje Heinkenbier voor Carlos, voor alle hulp bij de verkoop en toen... Eindelijk op weg naar Pucon. In Villarica nog langs een kantoortje om de verzekering te regelen en rond een uur of 8 's avonds kon ik trots ons vervoermiddel voor de komende 7 maanden showen aan Monique en de kinderen. Iedereen blij!!
Langs een notaris om je auto te verkopen... Ik denk toch dat ik geen Nederlands Notarieel recht ga afmaken maar dan toch Chileens Notarieel recht, wat een goudmijn!!!
Ik hoop dat jullie het top hebben daar!! en veel plezier en succes in de aankomende maanden, ik blijf jullie volgen!!
Groeten Stephen
(Voor de herinnering Peter... MR, OLV;) )
Lekker vlot proces zo'n auto kopen....
Gaaf om jullie verhalen te lezen maar wat vooral wel een beetje kippenvel geeft zijn de foto's met jullie mannetjes in die schitterende omgeving, wat onzettend mooi dat zij dat allemaal kunnen zien!
Liefs,
Maaike
Hoi Monique en Peter + Marttijnwout,
Wat een supermooie omgeving, heerlijk die ruimte. De auto ziet er stoer (en groot!) uit. Ben benieuwd waar die jullie allemaal nog gaat brengen, ik volg de verhalen. Hier in NL is de dooi ingezet maar een boer uit Frieslan voorspelde een 2e vorstperiode in feb dus de schaatsen houd ik nog even binnen bereik.
Geniet ervan!
Liefs, Karlijn
Gefeliciteerd met de nieuwe president van Chili: de miljardair Pinera ! Van nu af aan gaat alles beter in jullie tijdelijke vaderland: geen wachttijden meer bij dergelijke (louche) zaken zoals een auto kopen en verkopen.... Maar wat zullen jullie blij zijn met zo'n super vette kar ! Veel groeten, Ko en Els