Hoe staat het met ´de kinderen van Pucon´?

Na het bezoek aan Hogar Betania (stichting Maria de la Luz Zanartu), het weeshuis in Pucon, bleek dat er toch meer behoefte bestond aan educatieve spelen, dan aan 30 stoelen en een printer. Als docenten kunnen wij dat alleen maar toejuichen. Met de spelen hebben de weeskinderen (zo’n 30 in totaal) direct profijt van onze bijdrage. Een oude of tweede hands stoel zit tenslotte ook goed. We hebben afgesproken dat we eind maart komen kijken hoe ons geld besteed is en dat we dan graag een spelletje meedoen.

Van de andere helft van de bijna 1000 euro wordt een waterslang aangeschaft, om de kinderen van Escuela Huife te kunnen voorzien van stromend water. Escuela Huife is een klein basisschooltje, zo’n 20 km van Pucon. De 17 kinderen (groep 1 t/m 8 door elkaar!) verblijven in de school van maandag t/m vrijdag. In het weekend gaan ze naar huis.
De 750m slang bleek echter boven ons budget uit te komen. Gelukkig wilde de eigenaar van de doe-het-zelfzaak mee sponsoren (kleine 200 euro!). Het schooltje gaat nu eindelijk (na jaren steggelen met de gemeente, zonder succes) stromend water krijgen. De slang is inmiddels afgeleverd en de docente was ziels gelukkig. Omdat wij het schooltje graag ‘in bedrijf’ willen meemaken (het is nu vakantie) gaan we ook daar eind maart nogmaals langs. Aan sport werd helaas niet veel gedaan, dus wie weet kan ik nog een activerende gymles verzorgen.

Nogmaals heel veel dank voor jullie bijdrage! Zie tevens de foto’s.

Peter

Esther Leijten

Hoi Peter, Monique en kinderen,
Echte heel leuk om af en toe te lezen hoe jullie het hebben daar. Fijn voor de kinderen van het schooltje van Escuela Huife, dat ze eindelijk stromend water hebben, iets wat wij zo normaal vinden!
En weer prachtige foto's! Ik hoop voor jullie op beter weer, want dat is dan toch meer genieten van het buiten zijn.
Esther