Arequipa, Peru
Vanuit Arica zijn we naar Peru gereden. Maar de grens over, dat gaat niet zomaar. Allereerst moesten we vele papieren (in vijfvoud) invullen. Vervolgens mocht de auto Chili niet uit omdat we geen Chileense burgers zijn. Toen we dat toch voor elkaar hadden (dan wel voor max. 90 dagen), kwamen we aan bij de grens van Peru. Daar moest alle bagage door de scanner. En we hebben toch wel een achterbak vol spullen. Ook moesten we 5 stempels verzamelen, elk natuurlijk bij een ander loket. Twee uur later reden we (met bagage en stempels) Peru in. Om vervolgens bij elke politiepost aangehouden te worden, omdat de auto een Chileens kenteken heeft (de Chilenen zijn hier niet erg geliefd). We stappen maar steeds snel uit om te melden dat we Holandes zijn. En inmiddels hebben we de auto van een mooie oranje Holanda sticker voorzien.
In Peru is onze eerste standplaats Arequipa. Een grote stad, omringd door drie grote vulkanen; El Misti, Chachani en Pichu Pichu. Allemaal bijna 6000 m hoog. Een heerlijk klimaat hier. Zo'n 20-25 graden en elke dag een zonnetje. We verblijven voor het eerst in een hostal. Eentje met een groot dakterras en een mooie patio. We hebben het gevoel dat we nog steeds kamperen, we kunnen zelfs buiten koken. En omdat we nog buiten het toeristenseizoen zitten (dat is voor ons leraren de eerste keer) is het hier heerlijk rustig.
Het allereerste dat we hier meemaakten was Moederdag. Dat is hier een enorm feest. Iedereen is vrij. Uitgedost in de mooiste kleren gaan de mensen de straat op en lekker op de Plaza zitten.
Veel bloemen overal en iedereen gaat lekker een hapje eten. Dat laatste hebben we ook maar gedaan. Wel voorzichtig, want eten in Peru.......? Ik heb vele felicitaties op straat in ontvangst mogen nemen, eentje zelfs met een kus erbij. Maar dat mag dan ook wel met zulke mooie mannetjes!! Onze kinderen zijn hier een enorm bekijks. Buitenlanders zijn ze wel gewend, maar buitenlandse kinderen hebben ze volgens mij zelden gezien. En dan eentje met blauwe ogen!!
Gisteren hebben we het Monasterio de Santa Catalina bezocht. Een indrukwekkend, sfeervol klooster (zie foto's). We hebben er een hele middag rondgeslenterd. Vandaag zijn we naar de het museum geweest waar de mummie Juanita ligt. Het inca-meisje is zo'n 500 jaar geleden, op de berg Ampato (6300m) geofferd aan de goden. In de ijskap daar is ze wonderwel bewaard gebleven. Zelfs haar organen zijn nog intact.
En dan de auto nog. Die hebben we meteen in Arequipa in de garage gestald. Daar is ie inmiddels voorzien van nieuwe rubbers bij de schokdempers. Peter en Wout hebben hem net opgehaald en volgens Wout hebben we een nieuwe auto. Hij is namelijk ook van binnen en van buiten schoongemaakt. We zijn dus weer klaar voor vertrek. Morgen gaan we voor een aantal dagen de Colca Cañon in om daarna weer Arequipa terug te komen.
Monique
Hallo Peter en familie,
Ben voor de eerste keer op jullie site en ik word van het verhaal over moederdag direct een beetje emotioneel. Bij de adoptiereis van onze Daniel waren wij tijdens moederdag in Cali. Ik zou de volgende dag moeder worden...
Maar goed, wat een feest he, om in dat prachtige continent te mogen rondtoeren. Mooie mensen, overweldigende natuur. En wij kunnen op jullie site een beetje meeliften! Bedankt voor de mooie plaatjes. Ben vastbesloten een keer terug te gaan met mijn kleine indiaantjes..
Groetjes en nog heel veel plezier!
Netty.
Ik volg jullie regelmatig op jullie site. Wat een verhalen, prachtige foto's en wat een indrukken. Eigenlijk toch wel een prachtige gedurfde onderneming. Geniet nog met volle teugen.
groeten Cor