Cañon del Colca

Cañon del Colca

Met een prachtig uitzicht op de El Misti vulkaan rijden we over de hoogvlakte Laguna Pampa Blanca. Net de nodige foto's gemaakt van de Vicuña's en nu op weg naar onze hoogste pas tot nu toe. Wederom een test voor ons en de auto. De hoogte van bijna 5000m voelen we allen in ons hoofd, maar de auto doet het prima. Via Chivay rijden we de Cañon del Colca in, ons reisdoel voor de komende week. In Yanque (3500m) verblijven we in het familiaire hostel Bella Flor. Het leven in Yanque gaat nog zoals eeuwen geleden, in de straatjes lopen meer schapen, koeien en ezels dan mensen. En we boffen, want één maal per maand wordt er een film gedraaid in het gemeentehuis en dat mogen wij meemaken. Jong en oud zitten in het zaaltje, allen nog altijd traditioneel gekleed. Onze enige overeenkomst is de warme muts (verwarming kennen ze hier niet en 's nachts koelt het af tot onder nul). De Koreaanse cultfilm was (Spaans nagesynchroniseerd) goed te volgen.. (zoveel wordt er meestal niet gesproken in Koreaanse films).
We wandelen in de prachtige omgeving van Yanque en begeven ons op de pre-inca-paden, waarover de inwoners van Yanque iedere dag naar hun land lopen om daar met de hand hun terrassen te bewerken. Wij mogen dat een dagje meebeleven, met de familie van het hostal. Alle maïskolven moeten geplukt worden. Tijn brengt daarna de zakken maïs met de ezels naar het doorgaande wandelpad. Een prachtige ervaring voor ons allen en heerlijk om zo tussen de Peruanen te zijn.
Speciaal voor het lokale feest op 15 mei blijven we nog een dagje langer. Alle stieren in het dorp worden gezegend op de plaza, hetgeen gepaard gaat met een fiesta, mooie kleding, dans en veel chicha: http://picasaweb.google.nl/lh/photo/aA9xOgCwFPfkMXfNFnNLujMzPTNdqdbhNmCB-o8eGWA?feat=directlink

Verderop in de vallei, 1 km na Pinchollo gaat er een 4x4 weg de bergen in. Met de beschrijving van de lokale bevolking gaan we op zoek naar een geiser. Mart voelt zich niet helemaal lekker en dus rijden we zo ver we kunnen (zo'n 4 km) de bergen in, vanaf daar is het nog 5 km te voet tot aan de geiser. De geiser ligt langs de rivier en spuit met veel geweld zo'n 6m de lucht in. Het is een indrukwekkend gezicht in een prachtige omgeving. Sinds Torres del Paine spotten we ook weer de nodige condors.

We verplaatsen ons naar het eind van de Cañon del Colca, naar Cabanaconde. Hier is het steilste gedeelte van de vallei, met een hoogteverschil van zo'n 3000m! Vanuit Cabanaconde kun je naar de Rio Colca lopen, diep in de vallei. Aan de andere kant liggen enkele dorpen die alleen te voet bereikbaar zijn. Wij gaan naar Sangalle, toepasselijk Oasis genoemd. Na de afdaling van 1200m hoogteverschil (pfff) bereiken we de zwembaden van Oasis. Super, een duik na zo'n wandeling. Maar wat wacht is natuurlijk de terugweg... en 1200m stijgen is een stuk minder leuk bij een temperatuur van bijna 30 graden. Wout wordt halverwege gered door een langslopende muilezel. Voor 10 soles (2,5 euro) is hij verlost van de klim. Na bijna 3,5 uur zijn we allemaal boven, een zeer knappe prestatie van onze mannetjes!! De frietjes hebben we weer verdiend, toch!

We rijden terug naar het begin van de vallei, naar Chivay. Onderweg komen we langs Cruz del Condor en we zijn vroeg genoeg om heel veel condors van dichtbij te zien. Een prachtig gezicht.
We relaxen nog een dagje in de thermen, want daarna zitten we twee dagen in de auto, via Puno naar Cusco.

De verjaardag van Tijn komt eraan en die zullen we zondag 23 mei in Cusco vieren. Een leuk vooruitzicht.

marga en Jan

Hoi Buurtjes,

Alles goed zo te lezen.
Mooie foto's wederom,om jaloers op
te zijn wat jullie zien en meemaken zeg.
Hier alles goed,verbouwing van de keuken
loppt volgens plan,en ziet er gaaf uit.
Tijn,proficiat met je verjaardag,en maak er een fijne
dag van ,met leuke cadootjes en misschien wel lekkere
taart.

Gr Marga Jan Niek Luuk en Lotte

Annemie

Gelukkig weer een verslagje en foto's...ik werd al een beetje ongeduldig, hihi!!!
Wij hebben eindelijk weer zonnig en warm weer, alleen de wind maakt het net wat te fris. De zomerjassen en body-jassen hangen weer aan de kapstok. Wij hebben afgelopen weekend alvast geoefend voor onze gezamelijke lange fietstochten (in september) ... lijkt me beter dan samen te wandelen ...jullie zijn veel te getraind!!!!! Maar gelukkig is de avond-4-daagse in aantocht. Ons Koentje kan ondertussen "met zonder"zijwieltjes fietsen. Hij kan er geen genoeg van krijgen.
Nog veel plezier. Tijn alvast proficiat met je verjaardag. Wij zijn waarschijnlijk in Haacht die dag, dus geen computer bij de hand. Maar we zullen nen lekkere Belgische koffiekoek eten op jouw gezondheid XXX

Ap (Scorpio)

Weer mooie foto's en een dito verhaal over jullie reis.
Het blijft leuk om jullie te volgen. Leuk ook dat jullie meehielpen op het land.
Het gaat jullie goed verder.
Groet uit een zonnig Oosterhout.

eddie

Ik blijf lezen en jullie volgen.
De foto's zijn iedere keer prachtig.

Wij gaan op het mfc over tot de orde van de dag:
de wk-poule.
Wie had hem de vorige keer ook alweer gewonnen?

groeten van eddie